Rádi byste si dopřáli kávové a mléčné nápoje dokonalé chuti, které za vás kávovar připraví zcela sám od namletí zrnek kávy po voňavý nápoj v hrnku na stisk jediného tlačítka? Pak vsaďte na přednosti kávovarů DeLonghi, kterými je zejména mletí kávy bezprostředně před přípravou nápoje a jednoduchost použití.
Vyžadujte dokonalost v každém šálku
Kupujete-li již namletou kávu, nemůžete očekávat, že si udrží stejně silné aroma, jaké měla bezprostředně po umletí. Příjemná vůně a s ní i chuť se rychle vytratí. Proto je většina opravdu profesionálních kávovarů vybavena mlýnkem, který kávu bezprostředně před zpracováním na lahodný nápoj umele. Tím zajistí, že aroma kávových zrn bude v maximální možné míře zachováno a vy si vychutnáte to nejlepší, co lze v oblasti nápojů z kávy dostat. Kvalitu kávy ve vašem šálku ale ovlivňuje nejen rychlost mletí, ale také úroveň péče, kterou věnujete svému kávovaru. Před stiskem tlačítka pro přípravu kávového nápoje můžete snadno ovlivnit a nastavit jeho sílu, množství i druh, těžko ale ovlivníte jeho kvalitu, jsou-li útroby vašeho kávovaru zaneseny vodním kamenem.
Abyste předešli zanesení kávovaru, používejte pravidelně kvalitní odvápňovací prostředky
Jedním z nich je DeLonghi EcoDecalk, jehož předností je zejména vysoká účinnost vůči vodnímu kameni a dalším typům anorganických sloučenin uvnitř kávovaru a také úplná biologická odbouratelnost. Dokonce i jeho obal je vyroben ze snadno recyklovatelných materiálů. Díky tomu můžete mít dobrý pocit, že čištění vašeho kávovaru nebude zatěžovat životní prostředí. Chcete-li zanesení vašeho kávovaru vodním kamenem předcházet, měňte v něm včas vodní filtr, který slouží nejen ke zlepšení chuti kávy díky odstranění chlorové pachuti z vody, ale také eliminuje tvrdost vody a zamrzí velkému procentu ve vodě obsažených vápenatých a železitých solí přijít do styku s vaším zařízením.
Čištění kávovaru zlepší nejen chuť kávy, ale prodlouží i životnost zařízení
Nebudou-li útroby vašeho kávovaru zanesené, bude se mu lépe fungovat a nespotřebuje na přípravu nápojů tolik elektrické energie jako kávovar, který musí nápoj tlačit skrz zanesené trubky. Rozdíl se může blížit až k 30 % úspoře, což již na svém účtu za elektřinu poznáte, zvláště jste-li opravdoví kávoví gurmáni.